Sök

onsdag 3 september 2014

Goda Enchiladas!

Hej!

Förra gången vi hade gäster här, bjöd vi dem på middag, då blev det enchiladas. Det är som ugnsstekta tacorullar med stark köttfärs tomatsås och ost på. De är verkligen supergoda. Prova hjärna detta receptet eller något annat liknande som kommer upp när man söker på Enchiladas på internet. Här kommer det som jag tycker bäst om, funkar både glutenfritt och vanligt!

Enchiladas:

Fyra personer


  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 påse kryddmix enchiladas
  • ca 500 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 150 g riven ost (11 %)
  • 8 st mellanstora majstortillabröd (Icas glutenfria är bra, annars kan man göra egna)

Till servering

  • 1/2 isbergssallad
  • 150 g majskorn
  • 1 1/2 dl gräddfil


    1. Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med hälften av oljan.
    2. Blanda tomaterna med kryddmixen.
    3. Stek färsen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hälften av både tomatsåsen och osten i färsen. Låt koka upp.
    4. Fördela köttfärsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg.
    5. Strimla salladen och låt majsen rinna av.
    6. Servera enchiladas med sallad, majs och gräddfil.
  • Tortillas!
    • 400 g kallt vatten
    • 1 tsk bakpulver
    • 50 g rismjöl
    • 150 g majsmjöl
    • 0,5 tsk salt
    • 30 g fiberhusk
    • majsmjöl till utbakning

    • Blanda alla ingredienser till en jämn smet
    • Låt degen svälla i 15 min
    • Dela upp degen i tio delar och kavla tunt på mjölat bakbord, majsmjöl ska du använda.
    • Stek på båda sidor i en torr panna på ganska hög värme. Stek tills de har fått färg och känns lätta.
    • Lägg dem på varandra med en bakhandduk över för att de inte ska torka.




Vet inte alls hur många det är som läser min blogg överhuvudtaget, men om det är någon som har hittat hit så tycker jag att det är jättekul att dela med mig av mina recept!

Hejdå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar