Sök

torsdag 14 augusti 2014

Våfflor!

Tjingeling!

Idag var det dags för mina frasiga frasvåfflor igen, som skulle testas av hela familjen+farmor som just nu är på besök. Våfflorna blev jättegoda, just detta receptet håller våfflorna i liv. De sjunker alltså inte ihop efter ett tag, som andra glutenfria våfflor annars gärna gör. Min lillasyster Kajsa hade gjort en pappershållare av plusplus och den fick vi användning av;-). Här kommer receptet, funkar även icke- glutenfri.

8 VÅFFLOR

NÖDVÄNDIGHETER

3,5 dl glutenfri mjölmix (jag tycker bäst om finax och Semper)

3 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 dl mjölk

2,5 dl kolsyrat vatten

100 g smör

GÖR SÅ HÄR

Smält smör och låt svalna.
Blanda torra ingredienser och tillsätt smör och mjölk. Använd gärna elvisp när du vispar.
Häll i vattnet och arbeta ihop till en slät smet igen.
Låt smeten vila i minst 30 min
Grädda i våffeljärn tills de får en fon färg.
Låt svalna på galler och servera med sylt, socker, sirap eller glass. Eller nåt annat gott för den delen:-)

Hoppas att det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar