Tjingeling!
Idag var det dags för mina frasiga frasvåfflor igen, som skulle testas av hela familjen+farmor som just nu är på besök. Våfflorna blev jättegoda, just detta receptet håller våfflorna i liv. De sjunker alltså inte ihop efter ett tag, som andra glutenfria våfflor annars gärna gör. Min lillasyster Kajsa hade gjort en pappershållare av plusplus och den fick vi användning av;-). Här kommer receptet, funkar även icke- glutenfri.
8 VÅFFLOR
NÖDVÄNDIGHETER
3,5 dl glutenfri mjölmix (jag tycker bäst om finax och Semper)
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
2,5 dl kolsyrat vatten
100 g smör
GÖR SÅ HÄR
Smält smör och låt svalna.
Blanda torra ingredienser och tillsätt smör och mjölk. Använd gärna elvisp när du vispar.
Häll i vattnet och arbeta ihop till en slät smet igen.
Låt smeten vila i minst 30 min
Grädda i våffeljärn tills de får en fon färg.
Låt svalna på galler och servera med sylt, socker, sirap eller glass. Eller nåt annat gott för den delen:-)
Hoppas att det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar